NORMEN VOOR ETHISCH EN SOCIAAL VERANTWOORD HANDELEN

Internationale richtlijnen voor verantwoord zakendoen
Elk bedrijf moet voldoen aan De OESO Richtlijnen voor multinationale ondernemingen en de VN Principes voor bedrijven en Mensenrechten. Dit zijn internationale kaders voor transparantie en eerlijk zakendoen, mensenrechten en het bevorderen van de internationale arbeidsnormen.

Kennis over deze Kaders is belangrijk
Met de juiste kennis over deze kaders kan een bedrijf risico’s op onomkeerbare imagoschade vermijden. Daarnaast kan daardoor goed onderzocht worden en inzichtelijk worden gemaakt hoe het bedrijf verantwoording neemt voor milieu en maatschappij.

WAT KUN JIJ DOEN?

Er zijn met 45 landen verplichte kaders afgesproken voor transparantie en eerlijk zakendoen en het tegengaan van dwangarbeid, slavernij, kinderarbeid en discriminatie. Dit zijn de OESO-richtlijnen en ze gelden voor alle bedrijven uit deze 45 landen. Ben je hier bekend mee?
Je kunt verschillende vormen van sociale en ethische voorwaarden toepassen. Beleid, gedragscodes en educatie zijn belangrijke instrumenten om in je eigen organisatie en bedrijfsvoering verantwoord te maken. Beschikt jouw organisatie over een dergelijk beleid?
Verantwoord ketenbeheer legt zicht toe op het tegengaan van dwangarbeid, slavernij, kinderarbeid, discriminatie, corruptie, belastingontduiking en fraude. Weet jij hoe je kunt bijdragen aan het uitbannen van zulke misstanden in de toeleveringsketen van jouw bedrijf?

EDUCATIE OVER RICHTLIJNEN VOOR VERANTWOORD ZAKENDOEN

Onze educatie Simple, Smart & Fun tools helpen bedrijven en overheidsinstellingen met educatie van richtlijnen en gedragscodes over verantwoord ketenbeheer en verantwoord inkopen.  De tools helpen met bewustwording, inzicht, herkenning en raadplegen van bijvoorbeeld de OESO richtlijnen voor multinationale ondernemingen of de VN principes voor mensenrechten en bedrijven.

Vier vaardigheden

Voor het vergroten van kennis over gedragscodes en richtlijnen

Kies een oplossing

Omdat de internationale normen rondom verantwoord zaken doen erg complex zijn hebben we speciaal voor jou een aantal educatieve online oplossingen ontwikkeld. Hiermee kun je in je eigen tempo leren wat de internationale regels zijn en hoe je hieraan kunt voldoen. Welke oplossing past bij jou?

 

E-guide

RBC eGuide

In onze RBC eGuide kun je de internationale OESO-richtlijnen op een simple, smart & fun-manier raadplegen.

Bekijk de RBC eGuide
Presentation

Uitleg Video Animaties

Korte uitleg video animaties over wat er in internationale richtlijnen en gedragscodes staat. Deze animaties zijn geschikt voor presentaties, games en e-learning.

Meer over de Animaties
Game

Games

Door middel van onze games leer je op een speelse en interactieve manier over de OESO-richtlijnen.

Bekijk de Games
Workshops

Workshops

Naast onze standaard workshops kunnen wij ook workshops ontwikkelen die speciaal gericht zijn op jouw organisatie, zowel op locatie als online.

Bekijk de workshops

Coaching

Wij bieden ook 1-op-1 coaching aan met betrekking tot verantwoord zakendoen. Neem contact op voor meer informatie en mogelijkheden, of voor een gratis eerste consult: