NORMEN VOOR ETHISCH EN SOCIAAL VERANTWOORD HANDELEN

Internationale richtlijnen voor verantwoord zakendoen
Elk bedrijf moet voldoen aan De OESO Richtlijnen voor multinationale ondernemingen en de VN Principes voor bedrijven en Mensenrechten. Dit zijn internationale kaders voor transparantie en eerlijk zakendoen, mensenrechten en het bevorderen van de internationale arbeidsnormen.

Kennis over deze Kaders is belangrijk
Met de juiste kennis over deze kaders kan een bedrijf risico’s op onomkeerbare imagoschade vermijden. Daarnaast kan daardoor goed onderzocht worden en inzichtelijk worden gemaakt hoe het bedrijf verantwoording neemt voor milieu en maatschappij.

WAT KUN JIJ DOEN?

EDUCATIE OVER RICHTLIJNEN VOOR VERANTWOORD ZAKENDOEN

Onze educatie Simple, Smart & Fun tools helpen bedrijven en overheidsinstellingen met educatie van richtlijnen en gedragscodes over verantwoord ketenbeheer en verantwoord inkopen.  De tools helpen met bewustwording, inzicht, herkenning en raadplegen van bijvoorbeeld de OESO richtlijnen voor multinationale ondernemingen of de VN principes voor mensenrechten en bedrijven.

Kies een oplossing

Omdat de internationale normen rondom verantwoord zaken doen erg complex zijn hebben we speciaal voor jou een aantal educatieve online oplossingen ontwikkeld. Hiermee kun je in je eigen tempo leren wat de internationale regels zijn en hoe je hieraan kunt voldoen. Welke oplossing past bij jou?