VERANTWOORD VERKOPEN & MARKETING

Verantwoord verkopen betekent dat je je klanten kunt laten zien en uitleggen hoe jij en je bedrijf sociale en ethische verantwoording nemen.

De rol van Marketing zorgt voor goede openheid van zaken en communicatie over de toepassing van internationale regels voor verantwoord zakendoen.

Kortom je laat zien dat jouw bedrijf  toegevoegde waarde levert aan je klant, door inzichtelijke te maken welke maatregelen je bedrijf neemt om bij te dragen aan een duurzame en verantwoorde keten.

 

WAT KUN JIJ DOEN?

Responsible Marketing gaat uit van internationale normen. Je zorgt ervoor dat je op een open en transparante manier communiceert over hoe jouw bedrijf opereert en hoe je producten tot stand komen. Door de normen en Responsible Business Conduct Guidelines goed te kennen weet je precies hoe je dit op de juiste manier aan je klanten kunt aantonen.
Laat je klant zien dat jouw bedrijf de risico's in de supply chain en bij specifieke leveranciers op een duidelijke manier in kaart brengt, en mogelijke problemen aanpakt. Daardoor laat je je klanten zien dat je op een verantwoorde manier handel drijft en ervoor zorgt dat je misstanden weet op te lossen. Je klant zal dit erg waarderen!
Je kunt aantonen dat je op een verantwoorde manier met je processen omgaat en je kunt je klant adviseren en helpen hetzelfde met zijn processen om te gaan. De klant zal je meer vertrouwen en je meer als partner gaan zien en behandelen, waardoor jij meer kans maakt om preferred supplier te worden.

EDUCATIE OVER RICHTLIJNEN VOOR VERANTWOORD ZAKENDOEN

Onze educatie Simple, Smart & Fun tools helpen bedrijven en overheidsinstellingen met educatie van richtlijnen en gedragscodes over verantwoord ketenbeheer en verantwoord inkopen.  De tools helpen met bewustwording, inzicht, herkenning en raadplegen van bijvoorbeeld de OESO richtlijnen voor multinationale ondernemingen of de VN principes voor mensenrechten en bedrijven.

Vier vaardigheden

Voor het vergroten van kennis over gedragscodes en richtlijnen

Kies een oplossing

Omdat de internationale normen rondom verantwoord zaken doen erg complex zijn hebben we speciaal voor jou een aantal educatieve online oplossingen ontwikkeld. Hiermee kun je in je eigen tempo leren wat de internationale regels zijn en hoe je hieraan kunt voldoen. Welke oplossing past bij jou?

 

E-guide

RBC eGuide

In onze RBC eGuide kun je de internationale OESO-richtlijnen op een simple, smart & fun-manier raadplegen.

Bekijk de RBC eGuide
Presentation

Uitleg Video Animaties

Korte uitleg video animaties over wat er in internationale richtlijnen en gedragscodes staat. Deze animaties zijn geschikt voor presentaties, games en e-learning.

Meer over de Animaties
Game

Games

Door middel van onze games leer je op een speelse en interactieve manier over de OESO-richtlijnen.

Bekijk de Games
Workshops

Workshops

Naast onze standaard workshops kunnen wij ook workshops ontwikkelen die speciaal gericht zijn op jouw organisatie, zowel op locatie als online.

Bekijk de workshops

Coaching

Wij bieden ook 1-op-1 coaching aan met betrekking tot verantwoord zakendoen. Neem contact op voor meer informatie en mogelijkheden, of voor een gratis eerste consult: