VERANTWOORD KETENBEHEER & VERANTWOORD INKOPEN

Verantwoord ketenbeheer betekent dat je verantwoording neemt voor misstanden in je volledige keten. Je bent een soort ketenregisseur die ervoor zorgt dat je hele keten op een verantwoordelijke manier functioneert.

Verantwoord Inkopen houdt in dat je je leveranciers checkt op verantwoord gedrag in hun eigen supply chain, Denk aan sociaal-ethische onderwerpen zoals kinderarbeid, mensenrechten, corruptie en milieuaspecten, voor zowel je leverancier als je eigen bedrijf.

Onvoldoende verantwoording nemen voor je keten, kan leiden tot ernstige reputatieschade voor jou bedrijf

WAT KUN JIJ DOEN?

Zorg ervoor dat je leveranciers aandacht besteden aan hun eigen ketenverantwoordelijkheid, en voorkom daarmee ethische, sociale en milieu-misstanden die kunnen leiden tot schade aan je bedrijf. Train en coach je leveranciers, en oefen invloed uit op hun supply chain.
Identificeer risico's in je totale supply chain(processen) en los deze risico's op. Weet waar grondstoffen vandaan komen, wat er speelt bij toeleveranciers, welke landen problemen hebben en door wie producten vervaardigd en getransporteerd worden. Ook buitenlandse toeleveranciers hebben invloed op je supply chain!
Zorg dat je je supply chain en inkoopprocessen op een duidelijke manier in kaart brengt, waardoor je je eindgebruiker kunt laten zien dat je op een verantwoorde manier handel drijft en ervoor zorgt dat je niet met misstanden in aanraking komt. Je klant zal dit erg waarderen!

EDUCATIE OVER RICHTLIJNEN VOOR VERANTWOORD KETENBEHEER EN INKOPEN

Onze educatie Simple, Smart & Fun tools helpen bedrijven en overheidsinstellingen met educatie van richtlijnen en gedragscodes over verantwoord ketenbeheer en verantwoord inkopen.  De tools helpen met bewustwording, inzicht, herkenning en raadplegen van bijvoorbeeld de OESO richtlijnen of de ISO 20400.

Vier vaardigheden

Voor het vergroten van kennis over gedragscodes en richtlijnen

Kies een oplossing

Omdat de internationale normen rondom verantwoord zaken doen erg complex zijn hebben we speciaal voor jou een aantal educatieve online oplossingen ontwikkeld. Hiermee kun je in je eigen tempo leren wat de internationale regels zijn en hoe je hieraan kunt voldoen. Welke oplossing past bij jou?

 

E-guide

RBC eGuide

In onze RBC eGuide kun je de internationale OESO-richtlijnen op een simple, smart & fun-manier raadplegen.

Bekijk de RBC eGuide
Presentation

Uitleg Video Animaties

Korte uitleg video animaties over wat er in internationale richtlijnen en gedragscodes staat. Deze animaties zijn geschikt voor presentaties, games en e-learning.

Meer over de Animaties
Game

Games

Door middel van onze games leer je op een speelse en interactieve manier over de OESO-richtlijnen.

Bekijk de Games
Workshops

Workshops

Naast onze standaard workshops kunnen wij ook workshops ontwikkelen die speciaal gericht zijn op jouw organisatie, zowel op locatie als online.

Bekijk de workshops

Coaching

Wij bieden ook 1-op-1 coaching aan met betrekking tot verantwoord zakendoen. Neem contact op voor meer informatie en mogelijkheden, of voor een gratis eerste consult: